•Aangepast parkeerregime n.a.v. Gheelodroom•Nieuw in de bib: sprinters•Leeskasteel in de bib

Aangepast parkeerregime n.a.v. Gheelodroom 
Omwille van het stadsvernieuwingsproject Gheelodroom past het stadsbestuur het parkeerregime aan. De nieuwe regelgeving gaat in vanaf 14 juni. De belangrijkste wijziging is dat de parking voor het stadhuis, de tijdelijke parking aan de Palingstraat en de centrumparking Nieuwstraat blauwe zone worden. Dat wil zeggen dat wie er parkeert, een parkeerschijf moet leggen en niet langer dan twee uur mag blijven staan. De tijdelijke parking achter de bibliotheek, de centrumparking Pas en de stationsparking blijven gratis en onbeperkt wat parkeerduur betreft.
  
Nieuw in de bib: sprinters 
Voor populaire boeken geldt in de bibliotheek dikwijls een lange wachttijd vooraleer je ze in handen krijgt. Met de sprinterservice wil de bib de omloop van deze topboeken verhogen. Je herkent een ‘sprinter’ aan de oranje bol op de cover. De uitleenvoorwaarden van een sprinter zijn anders dan voor een gewoon boek. Je kan maximaal twee stuks uitlenen voor maximaal twee weken. Verlengen en reserveren is bij sprinters niet mogelijk. Breng je een sprinter te laat binnen, dan betaal je 0,50 euro boete per dag.
 
Leeskasteel in de bib 
In de jeugdafdeling van de bib is een kinderatelier dat soms verandert in een leeskasteel met voorleesmomenten, gevolgd door knutselactiviteiten. Het leeskasteel op woensdag 15 juni draait rond het thema ‘Avontuur’ en start om 14u.Toegang is gratis. Voor kinderen vanaf 6 jaar.